Go to Top

Passzold vissza tesó!

Iskolánk csatlakozott a JANE GOODALL INTÉZET kezdeményezéséhez. 

A Jane Goodall Intézet közös kampányt indított az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület segítségével, ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg. Ezeket a készülékeket az emberek elpakolgatják különböző rejtett zugokba, ahol aztán évekig lapulnak, amíg egyszer csak kidobásra kerülnek. Nem is sejtve micsoda kincs rejlik benne.

A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, veszélyeztetett fajok, pl. gorillák és csimpánzok élőhelyén bányásszák, felemésztve erdeiket. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, így most elhatároztuk, hogy ezeket a mobilokat újrahasznosítás céljából összegyűjtjük. Arra kérünk mindenkit, hogy nézzen körül otthon  és dobja be a kihelyezett dobozunkba, amire már nincs szüksége. Jöhet régi telefon, tablet, töltő vagy épp a kábelek, a gyűjtődobozt a bejáratnál találjátok!

Hogy miért veszélyes a koltán bányászat a csimpikre, a hegyi gorillákra és a gyerekekre! nézve arról itt olvashattok bővebben! Vagy nézzétek meg ezt a rövid műsort amit iskolások készítettek!

Jane Goodallról bővebben

 

Betűméret
Színösszeállítás