Go to Top

Tájékoztató a 2020/2021. tanév gyermekétkeztetéséről

Tisztelt Szülők!

 

Szolnok Megyei Jogú Város Intézményszolgálata megkezdte a 2020/2021. tanév gyermekétkeztetésének megszervezését, melynek kapcsán az alábbiakról tájékoztatom.

A korábbi tanévek során kialakult gyakorlat szerint minden tanuló számára kiosztásra kerül a gyermekétkeztetésről szóló tájékoztatókat és nyilatkozatokat tartalmazó nyomtatványgarnitúra 2 példányban. Kérjük, hogy a szokásos módon tollal kitöltve, aláírva, két példányban juttassák vissza az intézménybe.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlésének az intézményi gyermekétkeztetéssel kapcsolatos döntésekről szóló 167/2020. (VIII. 18.) határozatára tekintettel ezúton kérjük, hogy abban az esetben is töltsék ki a 2020/2021. tanévre szólóan 2020. augusztus végén illetve az első tanítási héten megkapott nyomtatványokat, ha már korábban töltöttek ki ilyet az iskolában. A tájékoztatók, nyomtatványok kis mértékben változtak, ezért a korábbi nyomtatványokat nem tudjuk elfogadni.

A fenti közgyűlési döntésre tekintettel az összes intézményben egységesen bevezetett változás, hogy 2020. szeptember 1-től amennyiben a tanuló betegség, vagy egyéb ok miatt átmenetileg távol van, és ezért nem veszi igénybe a gyermekétkeztetést, a szülő/törvényes képviselő azt az intézményben az étkezéssel foglalkozó ügyintéző részére kizárólag később bizonyítható módon írásban, emailben, sms-ben, stb. tudja bejelenteni. Az ügyintéző kollégák email-címe, illetve az sms fogadására használt telefonszáma szerepel a tanulók számára kiosztásra kerülő tájékoztatókban. Több intézményben működik étkezési ügyintézésre létrehozott Facebook- illetve Messenger-csoport, a lemondást ezen keresztül is elfogadjuk. Tekintettel a koronavírus miatti készenlétre, kérjük, hogy elsősorban a felsorolt elektronikus csatornákat használják a lemondások jelzésére. Amennyiben egyik elektronikus mód sem alkalmazható, akkor írásban, papíralapon is lemondható az étkezés. A lemondásokat (gyermek neve, intézménye, osztálya, a lemondott étkezés típusa, a lemondással érintett napok megjelölése, szülő/törvényes képviselő aláírása), illetve az étkezéssel kapcsolatos egyéb dokumentumokat (nyilatkozatok, igazolások, stb.) több helyszínen gyűjtjük:

  • az érintett intézményben a porta környékén található Intézményszolgálati postaládába,
  • az Intézményszolgálat székhelyén (5000 Szolnok, Kossuth tér 1.) a földszinten található Intézményszolgálat feliratú dobozba.

Fentiek értelmében a jövőben nem tudjuk figyelembe venni a telefonon szóban jelzett lemondásokat.

 

Megértésüket köszönjük!

Betűméret
Színösszeállítás