Go to Top

Rémesen jó könyvek!

Rémesen jó könyvek

 Ismét szép új könyvekkel gyarapodott a könyvtárunk.

Nagyon szépen köszönjük a“Gyermekeink jövőjéért” Alapítvány segítségét, hogy ehhez a nagyon hasznos könyvsorozathoz hozzájuthattunk.

 A 8 kötetesre tervezett Rém jó Könyvek sorozat egészen a nagyobb óvodásoktól a kisiskolás korosztályig vezeti végig a gyerekeket az olvasóvá válás útján.

Sok humorral, vicces karakterekkel, igazi sikerélményt nyújtva pozitív élményként élik meg a gyerekek az olvasástanulást, ez hozzájárul, hogy későbbiekben is örömüket leljék az olvasásban. Az írók közös célja nemcsak az önálló olvasóvá nevelés, hanem hogy a tanulási folyamat ne kötelesség, hanem szórakozás legyen. A fokozatosság elvét tartották szem előtt a történetek megírásakor, ezért figyeltek arra, hogy a gyerekek az életkori sajátosságának, és készségszintjének megfelelő olvasmányélménnyel találkozzanak és sikerélmény legyen számukra az olvasás tanulása

Az első kötetben (Ez aztán Rémes!) megismerkedhetünk Memóval, egy elsős mumussal, aki a betűket még nem ismeri, de képek alapján meséli el a történetet.

 

A Rémesen jó sorozat második kötete (A betűszörnyek szigete) már a betűtanulásra helyezi a hangsúlyt. A gyerekek az olvasástanítás gyakorlatát követve ismerkednek meg a betűkkel. A kötetek illusztrációi folyamatosan ébren tartják a gyerekek érdeklődését, és a már ismert figurák is segítenek a nehézségek átlendülésén.

A sorozat harmadik kötete (Pricc, pracc, prucc) és a negyedik rész (Csupa csuka) a szavak, egyszerű mondatok olvasásával igyekszik mélyíteni a gyerekek olvasással kapcsolatos ismereteit. A szöveg és az illusztráció mindvégig remekül működik együtt.

Az ötödik kötetben (Mi-csi bá-csi mit csi-nál?) már bonyolultabb mondatokat találtok, a hatodik rész (Sáfrány és a Szörnyanyák) pedig verses formában segíti az olvasástudás elmélyítését.

A most megjelent hetedik kötet (Rémes szokások) két története pedig már igazi olvasóknak szól, de még mindig egyszerűen, érthetően szerkesztett, viszont már hosszabb mondatokat tartalmaz.

Betűméret
Színösszeállítás