Go to Top

Vívás

A Magyar Vívó Szövetség második alkalommal rendezte meg az Országos Sulivívó Találkozót, melynek idén a budapesti BOK csarnok adott otthont. A rendezvényen több, mint ezer kisdiák vett részt. Közel 800-an tudáspróbán mutathatták be, hogy eddig mit sajátítottak el a sportág alapjaiból. Továbbá több mint 200 indulót számláló mezőnnyel vívóversenyt bonyolítottak le.

Iskolánk tanulói idén is részt vettek ezen a nagyszabású rendezvényen. A versenyen az 1-4 osztályosok között Barcsik Csenge indult, aki a népes mezőnyből a 3. helyezést érte el.

A tudáspróbán Csomor Alexa, Fehér Napsugár és Nagy Dorka képviselte iskolánkat. Mindhárman maximális pontot gyűjtöttek, ezért éremdíjazásban részesültek.

A díjakat a vívósport olimpikonjaitól vehették át a gyerekek, illetve az egész nap folyamán találkozhattak, beszélgethettek példaképeikkel.

A Sulivívó Találkozó utáni két napon a Diákolimpia országos döntője került megrendezésre szintén a BOK sportközpontban, ahol hat korcsoportban három fegyvernemben több mint 1000 diák lépett pástra. Az egyéni versenyek során Csomor Alexa III. korcsoportban 34. helyezett lett, míg a II. korcsoportban Barcsik Csenge 28., Fehér Napsugár, 30., és Nagy Dorka 35. helyezést ért el. Majd a csapatversenyek során a II. korcsoportos lányaink bronzérmet szereztek!

Betűméret
Színösszeállítás