Go to Top

Tájékoztató a digitális munkarend ideje – 2021. 03.08.- 2021. 04.07. – alatti gyermekétkeztetésről

Általános iskolás szülők részére

Tisztelt Szülők!

 

A koronavírus járvány terjedésének megfékezése érdekében a gyermekétkeztetés területén szükséges intézkedésekről, továbbá a 2021. március 08-tól bevezetett változásokról az alábbi tájékoztatást adom:

  • Az étkezés minden eddig étkező gyermek, tanuló számára automatikusan lemondásra kerül, kivéve azok esetében, aki kifejezetten kérik az étkezést a digitális oktatási munkarend ideje alatt.
  • Az étkezés igénylése a mellékelt nyomtatványon történik, azonban 2021. március 8-ára vonatkozóan elfogadjuk az iskolák számára jelzett, más formában leadott igényt.
  • Az iskolai digitális oktatási rend ideje alatt azoknak, akik esetében indokolt az intézményi felügyelet, és ezért az intézményekben bent tartózkodnak, biztosítjuk a napi háromszori étkezést a szülő igényei szerint.
  • Azok esetében, akik nem tartózkodnak bent az intézményben – szintén indokolt esetben – biztosítjuk a napi egyszeri meleg étkezést (ebéd). Az étel átvételéről, elszállításáról a szülőnek kell gondoskodnia. Az étel átvehető 11:30 és 13:00 között.
  • Felhívom a figyelmüket, hogy a tavaszi szünet ideje alatt, azaz 2021. április 1. és 2021. április 06. között az intézményi gyermekétkeztetés szünetel. 2021. április 1-én, és 2021. április 06-án, azaz két munkanapon – a korábbi évekhez hasonló módon, azonos feltételekkel – szünidei gyermekétkeztetést lehet igénybe venni.

 

Szolnok Megyei Jogú Város Intézményszolgálatánál az ügyfélfogadás szünetel. Emiatt az alábbiak lépnek életbe:

  • Térítési díjfizetésre az Intézményszolgálat székhelyén található pénztárban sincs lehetőség, a pénztár zárva tart.
  • A továbbiakban a térítési díjak megfizetésére átutalással, csekkel vagy a már korábban megkötött megállapodások alapján csoportos beszedési meghagyással van lehetőség. Átutaláskor kérjük a megjegyzés rovatban feltüntetni a gyermek, tanuló nevét, intézményét, csoportját/osztályát. A korábban készpénzes fizetési módot választóknak kollégáink telefonon adnak tájékoztatást a fizetendő díj pontos összegről. A befizetett számlákat postai úton megküldjük.
  • A gyermekek étkezésével kapcsolatos ügyintézés során használt nyomtatványokat elektronikusan is elérhetővé tesszük.
  • A gyermekek, tanulók étkezésével kapcsolatos nyilatkozatokat a 2020/2021 tanév elején kiadott tájékoztatóban megjelölt elérhetőségek valamelyikén akár szkennelve, akár fényképként küldve várjuk. Amennyiben nincs lehetőségük e-mailben küldeni, kérjük, hogy a kitöltött nyilatkozatot az Intézményszolgálat székhelyén (5000 Szolnok, Kossuth tér 1.), a portán kihelyezett dobozba adják le. Ha a kitöltéshez segítségre van szükségük, keressék az Intézményszolgálat központját az 56/510-280 telefonszámon.
  • Amennyiben a gyermek, tanuló étkezési kedvezménye lejár, az új igazolásokat az előző pontban meghatározottak szerint elektronikus úton szkennelve, fényképezve vagy az Intézményszolgálat székhelyén, a portán elhelyezett dobozba leadva várjuk.
  • Amennyiben a nyilatkozat munkanapon 12:00-ig beérkezik az Intézményszolgálathoz, már a következő munkanapon a nyilatkozatban megadottak szerint biztosítjuk az étkezést. Amennyiben a nyilatkozat nem érkezik meg 12:00-ig, akkor a beérkezés napját követő 2. munkanaptól tudjuk biztosítani a nyilatkozatban foglaltak szerint az étkezést.

 

Megértésüket köszönjük!

Bencsik Zsolt

    igazgató

Szülői nyilatkozat étkezésről

Betűméret
Színösszeállítás